Home email Contact
Nieuws

HK Media Design Nieuws

Web trends 2015     Overige berichten
Kleur trends 2015 »
Banner design 2014 »
Nieuwe technologie, andere behoeften, emotie het heeft allemaal invloed op hoe we naar websites kijken en beleven. Ook voor 2015 staan er weer een aantal vernieuwingen in vorm en techniek voor de deur. Hieronder leest u een aantal trends voor 2015.
 1. Responsive webdesign
  Hoewel er nog steeds argumenten zijn over de implementatie van responsive webdesign. Kunnen we er toch niet meer omheen. Statistieken geven duidelijk aan dat het gebruik van desktop computers in de avonduren vervangen wordt door tablet.
 2. Scrollen
  Pagina’s mogen nog langer worden, scrollen is door het swipen op tablets nog eenvoudiger en met de muiswiel scrol je ook snel door de content. Bij komend voordeel is dat zoekmachines steeds meer waarde hechten aan lange teksten.
 3. Scherm vullende achtergrond foto’s of video’s
  Een andere grote hit zijn de grote, mooie achtergrond afbeeldingen en video's. Een van de eenvoudigste manieren om uw website te onderscheiden is door gebruik te maken van scherm vullende afbeeldingen die sfeer en stemming  van uw bezoeker beïnvloeden. Deze trend is een prachtige manier om dat te bereiken.
 4. Typografie
  Letters mogen steeds groter. Daarnaast is met de online type-kid van Google het mogelijkheid geworden om een grote variatie in lettertypen gratis te gebruiken. Het gebruik van originele en creatieve typografie zal hierdoor sterk toe gaan nemen.